Информация за покриви,натисни тук

  • 08/02/2016 07:52
  • 0
Информация: Плоските покриви могат да бъдат студени и топли. Разликата между двата вида!
1

Демонтаж и монтаж на плосък покрив

 

Плосък покрив

Всеки покрив, който има наклон по-малък от 5 % се определя за плосък. Такъв покрив може да срещнете на всеки жилищен блок, който е строен по времето на социализма. Плоските покриви могат да бъдат студени и топли. Разликата между двата вида е, че топлият е изграден от една плоча, а студения от две. В тази статия ще разгледаме в подробности какво представлява плоския покрив и какво е нужно, за да се монтира или демонтира.

Плоският покрив разполага със своите предимства и недостатъци. Едно от големите предимства на плоския покрие, е лекотата му, което го прави подходящ за монтаж върху всякакви конструкции. Плоският покрив може да бъде използван за много неща, което определено може да се смята за предимство. Свидетели сме на не малко сгради подобен покрив, който е преобразуван на паркинг, тераса или нещо друго, в зависимост от нуждите на собственика. Като всички останали, обаче и плоските покриви си имат своите недостатъци. Един от тях е, че бързо се скапват и изискват големи усилия за поддръжка. Както споменахме вече плоските покриви се деля на два вида: студени и топли. Студените плоски покриви са подходящи за монтаж върху панелни жилищни сгради, а топлите върху промишлени. Това е така, защото студените покриви са направени то две плочи и притежават по-добра топло/хидроизолация сравнение с топлите.

Поставянето или поправянето на покрив от този тип не е лека задача. Тя изисква специални умения и познания в областта на покриви, с които едва ли всеки човек разполага. Поради тази причина най-добре се възползвайте от услугите на някоя професионална фирма за ремонти, която разполага с квалифицирани работници и специална техника за целта. Разбира се, че ако става дума за ремонтирането на нещо съвсем малко може и сами да се заемете с тази задача, но пак ще напомним най-добре се възползвайте от услугите на професионалист.


Изгодни оферти за дрехи